Stipendia onderzoekers

Stipendia voor afgestudeerde academici voor de uitvoering van oncologisch onderzoek aan een buitenlandse universiteit of onderzoeksinstituut.

De Nijbakker-Morra Stichting kent stipendia voor onderzoekers – afgestudeerde academici – ter vergoeding van reis- en verblijfskosten aan een buitenlandse universiteit of onderzoeksinstituut voor de uitvoering van oncologisch onderzoek ter plekke. Bij voorkeur dient het om een verblijf te gaan van tenminste enkele maanden aan een gerenommeerd kanker instituut, om een duidelijk afgekaderde (deel)onderzoeksvraag te beantwoorden.

De onderzoeker is bij voorkeur een promovendus of een postdoc die nog aan het begin van zijn/haar onderzoekcarrière staat. Ook artsen die hun opleiding combineren met (promotie-) onderzoek moedigen we aan te reageren.

Toelichting

Bedrag: Maximaal 9.600 euro per aanvraag.

Aantal: Per jaar worden enkele aanvragen gehonoreerd.

Sluitingsdatum: Aanvragen die voor 1 december 17.00 uur van enig jaar binnen zijn, worden meegenomen.  

Randvoorwaarde: Aanvang reis na sluitingsdatum en uiterlijk binnen 1 jaar vertrek.

Uitsluitsel: Uiterlijk eind maart. De Medische Adviescommissie beoordeelt jaarlijks de aanvragen, in voorbereiding op de bestuursvergadering in de eerste week van februari.

Vergoeding: Max. 800 euro per maand voor een duur van minimaal 4 en maximaal 12 maanden. De vergoeding gebeurt in tranches waarbij de laatste tranche wordt overgemaakt nadat het verslag en alle declaraties ontvangen zijn.

Indiening

Indiening op basis van de instructie die opgenomen is in het aanvraagformulier. De aanvraag dient zoals vermeld in het aanvraagformulier tevens vergezeld te gaan van brieven (attest) van het gastinstituut waarin deze duidelijk aangeeft bereid te zijn als gastheer op te treden, en van een aanbevelingsbrief van uw Nederlandse universiteit, onderzoeksinstituut of afdeling. U sluit ook uw CV in bij de aanvraag.

Download aanvraagformulier stipendium

Prijswinnaars dit jaar

Voor het academisch jaar 2020-2021 zijn de volgende 3 stipendia toegekend:

 • Dhr. J.W. van Wijnbergen Promovendus UU 
  Edwin L. Steel Laboratories, Harvard Medical School Boston
  Targeting tumormetabolism in breastcancer metastasis: a multi-omics approach
 • Drs. Bart Geboers Arts-onderzoeker VU 
  Garvan Institute of Medical Research, Sydney
  Behandeling van prostaatkanker middels elektrische pulsen (irreversibele elektroporatie) en het effect van deze behandeling op het immuunsysteem
 • Mw. Xing Gao Arts-onderzoeker EMC 
  Linkou Chang Gung Memorial Hospital, Taiwan
  Accuracy of detecting residual disease after neoadjuvant chemoradiotherapy for esophageal squamous cell carcinoma in East-Asia

Toekenningen sinds academisch jaar 2010-2011

Toekenning academisch jaar 2019-2020
Toekenning academisch jaar 2016-2017
Toekenning academisch jaar 2015-2016
Toekenning academisch jaar 2014-2015
Toekenning academisch jaar 2013-2014
Toekenning academisch jaar 2012-2013
Toekenning academisch jaar 2011-2012